Bucuresti, romania, Romania
Nu pot schimba directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie

luni, 28 decembrie 2009

Petre Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent

Stiri online - stiri de ultima ora si stirile zilei - Actualizat: 19:17, 28 decembrie 2009 switch to english RSS Newsletter Mobil Trimite ştire Blog Multimedia mediafax mediafax.ro web okidoki Home Politic Economic Social Sport Externe Cultură-Media Life-Inedit Ştiinţă-Sănătate AH1N1 Revista presei Home
Social BUCUREŞTI, (astăzi, 12:32) Petre Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent
Ştire
Foto (1)
Comentarii (8)
Armele găsite în urma percheziţiilor din cadrul anchetei privind furtul de la unitatea de la Ciorogârla sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite până în prezent, fiind furate fără muniţia aferentă, a declarat luni, inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.

SocialSenatorul Voicu şi omul de afaceri Căşuneanu cer ridicarea interdicţiilor 18:25 Tobă: Descinderile nu au legătură cu factori externi Poliţiei şi DIICOT 16:27 CC: Statul nu poate fi obligat să deconteze servicii private de urgenţă din fondul de sănătate 14:49 430.000 de salariaţi au dispărut din mediul privat în ultimul an 14:32 Şeful IGPR: Aşteptăm acceptul autorităţilor indoneziene privind extrădarea lui Nicolae Popa 14:02 Petre Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent (Imagine: Poliţia Română)
Petre Tobă a spus că, după comiterea faptei, poliţia a alocat resurse importante materiale, logistice şi umane pentru soluţionarea cazului.

Tobă a precizat că, imediat după cercetarea de la faţa locului, urmele au fost examinate, pentru probele genetice fiind efectuate comparaţii cu peste 10.000 persoane, au fost realizate expertize diverse, sute de analize de laborator pentru 500 de urme şi microurme, costurile din punct de vedere criminalistic ridicându-se la aproximativ 50.000 euro.

După furtul armelor, autorii au luat măsuri de conservare a acestora şi le-au ascuns, ulterior armele au fost scoase, demontate, iar seriile au fost polizate, pentru ca armele să nu fie identificate, a explicat Tobă.

Prin examinare criminalistică s-a putut stabili seria unor arme, în alte situaţii au rămas însă seriile, armele putând fi identificate.

"Investigaţiile au stabilit că armele găsite sunt în stare de funcţionare. Scopul furtului urmează să fie stabilit în cursul anchetei, dar nu excludem posibilitatea comercializării lor. Armele nu au fost folosite până în prezent, au fost furate fără muniţia aferentă. Duminică nu a fost găsită muniţie corespunzătoare acestui tip de armament", a declarat Petre Tobă.

Acesta a arătat că, la momentul furtului, armele au fost luate fără muniţie aferentă şi s-a dovedit că autorii furtului nu intenţionau să le folosească, întrucât nici la momentul găsirii lor, la percheziţie, autorii nu achiziţionaseră muniţie pentru ele.

Întrebat totuşi care ar fi fost motivul concret al furtului, Tobă a arătat că nu îl poate preciza la acest moment, urmând să se deruleze cercetări ulterioare, iar şeful DIICOT, Codruţ Olaru a precizat că sunt luate în calcul două variante ipotetice.

Una ar fi varianta folosirii acestor arme ca monedă de schimb în traficul de droguri pentru achiziţionarea de heroină, iar o alta, aceea de înzestrare cu logistică a grupării despre care procurorul şef al DIICOT a arătat că era una predispusă la acte cu violenţă.

La propunerea IGPR, Vasile Blaga a aprobat recompensarea a 5 poliţişti din DCCO care au contribuit la caz, astfel că trei au fost avansaţi la gradul următor înaintea expirării stagiului minim în gradul deţinut, iar pentru doi au fost transmise mulţumiri scrise din partea ministrului.

Un număr de 15 persoane au fost reţinute în acest caz.

Anchetatorii au găsit, duminică, peste 30 de arme din cele dispărute în urmă cu un an de la unitatea militară Ciorogârla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu